Izdelava umetnih nohtov ima bistveno daljšo zgodovino, kot npr. podaljševanje trepalnic, na slovenskem tržišču. Sorazmerno s tem je tudi več tistih, ki se tega lotevajo za štirimi stenami stanovanj in kjer nihče ne preverja higiene in minimalne standarde izdelave. Zato, vsake toliko, po internetu zaokrožijo grozljive slike posledic salobo narejenih nohtov in resne poškodbe. Praviloma, pa pride do tega le zaradi napačnega pristopa izdelave, slabe higiene in iskanje cenejših rešitev ter s tem materialov. Vsakdo, po čem takem, trikrat premisli, če bi koristil tovrstno storitev. Obstoječe uporabnice pa skrbi ali bodo dolgoročne posledice na njene nohte tudi takšne.

Odgovor se skriva v dejstvu, da nohti rastejo in se obnavljajo. Vsake dva do tri mesece nohtna plošča v celoti preraste, in če je bil postopek korektno narejen, ni nobene bojazni za takšne posledice. Noht se med izdelavo minimalno obruša, saj nam trdnejši noht daje boljšo osnovo za nanos utrjevalne mase in večjo obstojnost. Tak noht, sestavljen iz več tisoč keratinskih plasti, pa ni medij, ki bi prepuščal v globino karkoli iz nanešenega metriala. S tem pa tudi povzročal dolgotrajno škodo, ki jo povzročajo izdelki črnega trga, dostopni nelojalni konkurenci.

No in smo spet pri razliki med kakovostnim in katastrofalnim. Oboje je možno, izbira pa le na vas, da se imate toliko rade, da ne pustite upravljanja vašega telesa in ne nazadnje zdravja, nekomu le zaradi prihranka.