Kako lahko nekaj tako tradicionalnega, v mnogih svetovnih prakulturah, kar se je pojavljalo že v 14. stoletju pred našim štetjem, poimenujemo v enaindvajsetem stoletju NOVOST in novodobno odkritje. Enostavno ne moremo. Vendar pa ni niti vse kar je novo in sodobno, vedno boljše. Poslikava s kano, mletimi listi kane in primesmi, je globoko zakoreninjena v arabskem svetu, tudi v Evropi in Ameriki, vendar se je tu pojavila nekoliko kasneje. Z njo so poslikovali telesa, barvali lase in brade, jo uživali, obravnavali so jo kot zdravilno in negovalno, celo sveto.
Današnja kana, naravna, se sicer ne razlikuje mnogo od prvotne in ne vsebuje primesi, ki bi utegnile škodovati uporabniku, se pa na tržišču pojavljajo paste in podobni izdelki s kano, ki imajo le malo veze z njo, razen imena. V njih so močne kemične in alergene snovi, ki pogosto izzovejo reakcijo na koži posameznikov. Zato je zelo pomembno, da zaupamo barvanje strokovnjaku, ki je usposobljen za to in uporablja kvalitetno kano. Ta v naravni obliki zagotavlja dolgo obstojnost in lep rezultat. Prav tako se mora stranka pred izvedbo dobro pogovoriti o željeni obliki obrvi, kajti kana obarva tudi kožo in rezultat ostane na obrveh kar nekaj časa. V kolikor se jo aplicira v neželeni obliki ali površno, bo obarvala celoten nanešen del in rezultat bo vse prej kot estetski.
Barve kane se razlikujejo in danes imamo možnost natančno določiti barvo, ki paše na polt ter barvo oči in las stranke. Takšno kombiniramo ali izberemo pred pripravljen odtenek. V zakup pa moramo vzeti, da so toni kane topli in v kolikor ne barvamo z zelo temnimi odtenki, bo rezultat na koži proti toplejšim tonom oz. se bo spiral v te odtenke. Ni pa kana rdečkasta, kar izrazijo stranke kot skrb, pred prvo aplikacijo. Prednost, poleg drugih, je še, da se jo lahko poslužujejo tudi zelo svetlolasi in svetlopolti posamezniki, ki želijo naraven videz. Kajti za njih obstajajo lepi, svetli in naravni toni.
Obstojnost je seveda odvisna od celotnega postopka, mastnosti kože in navad uporabnikov. V kolikor se natančno držijo navodil, bodo uporabnice zadovoljne in bo pričakovana obstojnost od 1. do 2. tednov na koži ter do 6. tednov na dlačicah.
Za zaključek lahko rečemo, da je zelo pomembno, da oblikovanje ter barvanje obrvi zaupamo strokovnjaku, uporabljamo izključno naravne proizvode in se držimo priporočil, ki nam jih bo dala usposobljena kozmetičarka, ob tretmaju.