Tako kot se širi ponudba in trg semi permanentnega podaljševanja trepalnic, tako se širi črni trg in antireklama. Res je vse več alergikov, tako kot na vsakdanja živila, tako na snovi s katerimi prihajamo v stik in prav tako kombinacija več alergenov, ki lahko povzroči, da se rahločuten človeški organizem, ki se vsak dan sooča z toksini iz okolja in lastnimi presnovki, v trenutku poruši. Predvsem opažamo splošen porast vseh alergij v času, ko je imunski sistem na preizkušnji, bodi si v času cvetenja rastlin ali pa razsajanja viroznih in porasta bakterijskih obolenj. Takrat je vsaka dodatna snov, ki jo telo ne pozna lahko minimalen premik na tehtnici med ravnovesjem in neravnovesjem v organizmu, ki se nato odzove z alergično reakcijo.
Enako je pri snoveh za podaljševanje trepalnic. Nežno očesno okolje se lahko nemudoma poruši, predvsem, če pride do vnetij oči in okolice, preobremenjenosti imunskega sistema, večjega stresa tako psihičnega kot fizičnega, pogosto pa zaradi neupoštevanja navodil, ki jih da izvajalec storitve. Kako pomembno je izogibanje savne, vode v prvih 24h ter nadalje izogibanje maščobam ter večini kozmetičnih izdelkov, da ne omenim higiene trepalnic in očesnega okolja, se zavemo šele ko pride do problema, ki se kaže kot preobčutljivost oči in nezmožnost nadaljevanja postopkov podaljševanja. Najpogosteje alergije s prenehanjem postopkov in daljšo prekinitvijo izzvenijo, vendar pa je potrebno imeti v mislih, da se ob ponovnemu neravnovesju, alergija naslednjič pojavi hitreje.
Seveda so vmes posameznice ,ki dejansko ne prenesejo določenih sestavin v proizvodih za podaljševanje, kar je pričakovano in se lahko pojavi še dolgo po začetih prvih postopkih, zaradi postopne imunizacije. Vendar pa so stranke, ki si ne čistijo redno trepalnic, govorijo med postopkom izdelave in negujejo očesno okolje z negovalnimi serumi, kremami in olji, bolj podvržene postopnemu nastanku alergije.
Se pa v skladu z porastom črnega trga pojavlja mnogo izdelkov, ki so poceni in toksični za uporabnice, takrat prihaja, v kombinaciji z nestrokovno izdelavo in oceno tveganja ter naivnostjo klientk, da lahko za malo denarja dobijo kakovostno storitev, do hudih poškodb, celo trajne poškodbe vek in trepalnic, celo oči.
Vsi saloni se soočamo s tem, prej ali slej in enako, vendar v veliko večji meri, naša nelojalna konkurenca, s sumljivim poreklom materialov, ki stranki potem naenkrat niso več na voljo, se ne javljajo in jo pustijo na cedilu, z alarmantinim stanjem očesnega okolja in oči. Takšnih primerov je ogromno in nato posameznice iščejo rešitve v salonih, ki so strokovni in zanesljivi. Vendar je škoda pogosto težko popravljiva. Zato na srce polagam, da si stranke izberejo preizkušene izvajalce, z dolgoletnimi izkušnjami, ki imajo vrhunske materiale in znajo odreagirati tovrstnem slučaju. Takšen salon vam bo vedno na voljo, komuniciral in iskal rešitve z vami, predvsem pa se z izbiro takšnih izvajalcev zmanjšajo možnosti, da do takšnih slučajev sploh pride.